Heuft thermische olieovens

Als oudste ovenbouwer van Duitsland biedt Heuft een unieke schat aan ervaring bij het ontwikkelen en bouwen van alle bekende ovensystemen. Elke oven die door Heuft wordt geproduceerd, is van ongekende klasse en een knap staaltje ambachtelijk vakmanschap. Heuft heeft een belangrijk doel voor ogen: ovens met een topkwaliteit produceren, zonder compromissen. Sinds 1968 bouwt Heuft met thermische olie verwarmde ovens. In die tijd waren ze een voorloper op dit gebied. Tegenwoordig behoren deze ovens tot de meest succesvolle ovensystemen.

Hoe functioneert thermische olie?
Bakken met thermische olie is eigenlijk op een heel eenvoudig principe gebaseerd. Het functioneert net als een centrale verwarming. De verwarmingscentrale is onze ketelinstallatie. Deze ketelinstallatie wordt met stookolie, gas, stroom of biomassa gestookt en verwarmt de niet-giftige, geheel synthetische warmtegeleidende vloeistof, de thermische olie.

Via een buizensysteem met voor- en terugloop loopt de thermische olie naar de stralingsradiatoren van de oven. De hete thermische olie circuleert dankzij sterke pompen zonder druk en zeer snel door het open systeem.

Voordelen

 • 2.700 keer hogere warmte-opslagcapaciteit vergeleken met andere warmtegeleiders.
 • Een duidelijk snellere warmte-overdracht dan hete lucht of damp.
 • Groot bakoppervlak op kleine ruimte
 • De installatie kan modulair worden uitgebreid
 • Hoge duurzaamheid en bedrijfsveiligheid
 • Gelijkblijvende hoge kwaliteit en hoge reproduceerbaarheid
 • Korte verwarm- en afkoeltijden
 • Groot rendement en hoog energiebespraingspotentieel
 • Een veel kleiner temperatuurverschil tussen de warmtegeleider thermische olie en de temperatuur van de bakruimte
 • Het beste stooktechnische rendement van alle ovensystemen
 • Een geringer stralings- en stilstandsverlies

Rotatie oven: Vulkan Turbo-Therm®

Als consequente verdere ontwikkeling van de met thermische olie verwarmde bakovens heeft HEUFT de ontwikkeling van de met thermische olie verwarmde rotatieoven succesvol aangevoerd. Hoge productconsistentie, knapperige, glanzende korst en lange versheid. De Turbo-Therm® wordt verwarmd met thermische olie en een warmtewisselaar met convectie en kan dus zonder problemen op elk beschikbaar thermische oliesysteem worden aangesloten

Trolley oven: Vulkan Thermo-Roll®

De onoverwinnelijke allrounder. Uiterst geschikt als enige oven in een ambachtelijk bedrijf. Optionele wagen met stenen bakvloeren, gecombineerd met meer dan 100 m2 bakoppervlakte voor "industriële oveninstallaties", of met automatische wagenaandrijving of met een bakoppervlak van maar liefst 30m2 als hoge of als smalle versie. Deze oven kan op maat aan elke wens worden aangepast.

Deck oven: Vulkan Etage-Oven

Het hart van de ambachtelijke kwaliteitsbakkerij: Grootse prestaties, klein in plaats- en energieverbruik. Verkrijgbaar met uittrekbare vloeren, turbulentie of verschillende temperatuurbereiken: deze oven is zeer flexibel en biedt altijd het ideale bakresultaat.

Producten EverBake Group

De nieuwste vloeroven van Bongard

Over de EverBake Group

EverBake Group biedt totaaloplossingen voor iedere bakkerij. Van bakeware & coatings, spray oplossingen tot ovens & machines.

 

De EverBake Group bestaat in Nederland uit vier bedrijven: EverBake Bakeware & Coatings, Zela Technical Solutions, EverBake Ovens & Machines en EverBake Service & Spareparts. Meer over de EverBake Group ->

EverBake Social

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Stuur dan een mailtje naar Wendy van Garsel met uw bedrijfsnaam en e-mailadres, klik hier.

Privacyverklaring, klik hier.