Hoofdkantoor

Charles Petitweg 8, Breda

E-mail

info@everbake.nl

Bellen

+31(0)88-7300000

Over: Ontwikkeling van spraymachine voor verneveling van bakglans en ei.

Omschrijving: ZELA bakglans spuittafel

Bron: NBT Magazine

EverBake introduceert ZELA ei- en bakglans spuittafel

ZELA heeft speciaal voor het aanbrengen van ei- of bakglans een handige verrijdbare spuittafel geschikt voor alle type bakplaten. De spuitbrug heeft 6 automatische pistolen waarvan er 2 met handschakelventielen buitendienst te stellen zijn. De ZELA spuitpistolen geven een perfect en zuinig spuitpatroon en kunnen in de hoogte en onderlinge afstand van elkaar ingesteld worden. De pistolen worden aangesloten op een 10 liter drukvat die onder de machine geplaatst is.

Eenvoudig schoon te maken

De leiding naar de pistolen is uitgevoerd met een in-line filtersysteem om verstopping van de pistolen te voorkomen. Het verrijdbare RVS-frame is opgebouwd uit een frame met een afneembare toelopende spuitbak waarop je een bakblik kunt leggen. Deze spuitbak kan eenvoudig uit de machine gehaald worden voor schoonmaak.

Bediening machine

De machine is uitgevoerd met een bediening drukknop voor voet- of handbediening. Als men een bakplaat in de machine heeft geplaatst dient men op de drukknop te drukken waarna de pistolen door de cilinder over de bakplaat worden bewogen. Men kan hierbij instellen of de pistolen bij alleen de heen of bij de heen en teruggaande beweging spuiten, hierdoor kan een dubbele laag ei op het product gekregen worden. De snelheid van de beweging van de pistoolarm van de machine kan ingesteld worden met twee luchtregel-ventielen. De machine is verder uitgevoerd met een schakelaar voor schoonmaak. Op het frame van de machine is de schakel- en bedieningskast gebouwd.

ZELA

ZELA is een bekend merk in de bakkerijbranche. Al 40 jaar worden de invet- en spraymachines door ambachtelijke en industriële bakkerijen wereldwijd gebruikt. Het merk blijft innoveren om op de wensen van de klant in te spelen. Naast de ei- en bakglans spuittafel is de nieuwste ontwikkeling voor de ambachtelijke bakker de ZELA 10 en 30 tijgerpapmachine en de ZELA Fill & Spray Glaze voor het aanbrengen van glansmiddel.