Hoofdkantoor

Charles Petitweg 8, Breda

E-mail

info@everbake.nl

Bellen

+31(0)88-7300000

CREARE frituurlijn, voor oliebollen, appelbeignets en andere gefrituurde producten

Een goede oliebol bakken is niet alleen een kwestie van verse olie, kwalitatief hoogwaardige ingrediënten en de juiste baktijd. Voor het creëren van de ‘perfecte’ oliebol is het ook van groot belang dat de temperatuur in de bak constant is. Dit is één van de punten waar de CREARE frituurlijn in uitblinkt qua technologie. De warmte elementen van de CREARE zijn namelijk zo ontwikkeld dat deze een constante warmte overdracht genereren. De olie blijft hierdoor gedurende het bakproces structureel op de juiste baktemperatuur. Zo heeft het eerste warmte element in de bak een krachtiger vermogen. Dit zorgt ervoor dat wanneer het koude deeg in aanraking komt met de olie, dit nagenoeg geen invloed heeft op de olietemperatuur. Daarnaast is de bak geïsoleerd waardoor er minder warmte verloren gaat en er dus minder elektriciteit verbruikt wordt.

Automatisch doorschuiven van de zware manden
Wat de CREARE uniek maakt is dat hij leverbaar is met het automatisch doorschuifsysteem, deze kan zelfs later op uw bestaande lijn worden gebouwd. Met behulp van het automatische doorschuifsysteem waarborgt u door de vaste baktijd een constante hoge kwaliteit van uw oliebol. De Unidos oliebollen doseermachine, regelt de grootte, de doseersnelheid en het aantal oliebollen per minuut. De CREARE oliebollenlijn is uitgevoerd in hoogwaardig RVS. Met een afdekplaat kan de oliebollenlijn als werktafel worden ingezet.


Automatisch bijvullen van de olie

Met het automatisch bijvulsysteem kunt u continu blijven bakken. Tijdens het frituren wordt een deel van de olie opgenomen in de oliebollen en een deel verdampt. De olie moet dus regelmatig worden bijgevuld. Het probleem hierbij is dat door de koude olie de temperatuur van de frituurlijn naar beneden zakt. Het automatisch bijvulsysteem zorgt ervoor dat de olie druppelsgewijs in de frituurlijn wordt toegevoegd zodat het olieniveau en de temperatuur op pijl blijft. De bakker kan zelf bepalen hoeveel olie er toegevoegd moet worden.

Meer info? Klik hier https://www.frituurlijnen.nl
...
Constante hoge kwaliteit

De slimme warmte elementen zorgen voor een constante warmte overdracht. Samen met het automatisch doorschuifsysteem en de Unidos doseermachine heeft u een constante hoge kwaliteit van uw frituurproducten.

...
Minder personeelskosten

Met de Unidos doseermachine, het geautomatiseerde doorschuifsysteem en het mandenretoursysteem wordt u ontzorgd en de medewerkers minder belast. U heeft ook minder personeel nodig.

...
Terugverdientijd mogelijk in 3 dagen

Afhankelijk van het aantal bakuren en de grootte van de oliebollen en andere frituurproducten is het mogelijk om uw investering al in 3 dagen terug te verdienen.

Onze frituurlijnen

Met een capaciteit van 750 t/m 3.600 oliebollen per uur