Hoofdkantoor

Charles Petitweg 8, Breda

E-mail

info@everbake.nl

Bellen

+31(0)88-7300000

HEUFT thermische olieovens voor iedere bakkerij

HEUFT thermische olieovens worden geproduceerd in Duitsland. HEUFT is de oudste ovenproducent van Duitsland met een unieke schat aan ervaring voor het ontwikkelen en bouwen van bakkerij ovens. Elke thermische olieoven die door HEUFT wordt geproduceerd, is van ongekende klasse en een knap staaltje ambachtelijk vakmanschap. HEUFT heeft een belangrijk doel voor ogen: ieder oven voor de bakkerij in een topkwaliteit produceren, zonder compromissen. Sinds 1963 bouwt HEUFT met thermische olie verwarmde ovens voor de bakkerij. In die tijd waren ze een voorloper op dit gebied. Tegenwoordig behoren deze bakkerij ovens tot de meest succesvolle ovensystemen.

Energiebesparing met hybride ketel en 100% energieneutraal
Omdat energie een steeds waardevollere hulpbron is, bieden we duurzame oplossingen voor onze klanten. De trend is duidelijk: het pad leidt weg van fossiele brandstoffen en meer naar regeneratieve hulpbronnen zoals waterstof, biogas of bio-elektriciteit, waar wind- en zonne-energie een voorbeeld van zijn. Wij hebben een groot voordeel: onze ovens worden verwarmd middels een aparte ketel. Deze kan uitgevoerd worden met een gasbrander, maar de ketel kan ook snel omgezet worden naar een elektrisch gestookte variant die de thermische olie opwarmt. Lees meer -> 

 

Hoe functioneert thermische olie?

Bakken met thermische olie is eigenlijk op een heel eenvoudig principe gebaseerd. Het functioneert net als een centrale verwarming. De verwarmingscentrale is onze ketelinstallatie. Deze ketelinstallatie wordt met stookolie, gas, stroom of biomassa gestookt en verwarmt de niet-giftige, geheel synthetische warmtegeleidende vloeistof, de thermische olie. Via een buizensysteem met voor- en terugloop loopt de thermische olie naar de stralingsradiatoren van de oven. De hete thermische olie circuleert drukloos door het open systeem met behulp van pompen.

...
Duitse degelijkheid

De reputatie van de Duitse ovenproducenten is uitstekend. ‘Made in Germany’ scoort wereldwijd. Bakkers over de hele wereld vertrouwen op ovenconcepten van HEUFT.

...
Energiewinning

Het warmteterugwinsysteem is een duurzame en efficiënte oplossing om warmte terug te winnen waardoor energiekosten tot 40% gereduceerd kunnen worden.

...
thermische

De thermische olie circuleert bij temperaturen tot 300 °C gelijkmatig door de verwarmingsradiatoren. De hitte verspreidt zich zacht en constant over de producten.

HEUFT bakkerijovens

Het hart van de kwaliteitsbakkerij


Industriële ovens


Industriële ovens voor grote hoeveelheden met een constante kwaliteit en toch flexibel! HEUFT heeft deck ovens en (meerlaags) tunnel ovens. Het is zelfs mogelijk meerdere soorten banden zoals steen of staal banden in dezelfde oven te kiezen. Inspelend op de nieuwe eisen heeft HEUFT een hygiënische oven ontwikkeld, een oven waar ongebakken en gebakken product niet meer in dezelfde ruimte komt. Wij hebben altijd één doel voor ogen, de klant de beste optie leveren zonder concessies aan de kwaliteit van het eind product te doen.