Hoofdkantoor

Charles Petitweg 8, Breda

E-mail

info@everbake.nl

Bellen

+31(0)88-7300000

Over: Nieuwe HEUFT oven en ICECOOL coolproofer voor Bakkerij de Kok

Omschrijving: Bakkerij de Kok is overtuigd van kwaliteit HEUFT ovens

Bron: EverBake

Bakkerij de Kok is overtuigd van kwaliteit HEUFT ovens

We spreken met Jacco de Kok van Bakkerij de Kok uit Arnemuiden. EverBake heeft hier een HEUFT THERMO-ROLL® oven en een ICECOOL coolproofer geïnstalleerd.

Wist je altijd al dat je een eigen bakkerij wilde beginnen?
Jacco de Kok: “Nee dat is zo gegroeid. Tijdens mijn opleiding was mijn eerste stage bij een bakkerij. Omdat ik nog niet zeker wist of ik in een bakkerij of de horeca wou werken koos ik voor mijn tweede stage voor de horeca. Maar in die tijd hadden ze in de horeca geen stage plekken. Zo kwam ik voor mijn tweede stage weer in de bakkerij terecht waar ik negen jaar ben blijven werken. Daarna kreeg ik de kans om als bedrijfsleider te werken in een andere bakkerij. In deze functie werden er andere vaardigheden gevraagd die mij ook erg aanspraken. Zo was het voor mij al snel duidelijk dat ik als zelfstandig ondernemer mijn eigen bakkerij wilde opzetten. Nu moest ik nog een geschikte locatie vinden. Toen er in Arnemuiden in de lege supermarkt een slagerij begon en er nog ruimte vrij was in het pand heb ik gelijk mijn ondernemingsplan uit de kast gepakt. Ik snapte niet dat er nog geen warme bakker in Arnemuiden zat. Vanaf de eerste dag dat we open gingen, in oktober 2017, was het knallen. Na vier dagen heb ik een full-timer aangenomen voor 40 uur in de week.”

Waarom heb je gekozen voor de HEUFT thermische olieoven?
Bij de inrichting van de bakkerij, toen ik van start ging, heb ik bewust gekozen voor een vloeroven, dat bakt het mooist. In die tijd heb ik bij een aantal bakkerijen meegedraaid waaronder bij Arthur van Horssen. Die werkt met HEUFT thermische olieovens en de kwaliteit die ik daar heb gezien wou ik ook. Meergranen-, noten-, desem- en kleinbrood kwam de oven uit en dan zie je de kwaliteit liggen, je voelt het en je proeft het. Dat heeft mij overtuigd om voor een HEUFT olieoven te gaan. Ik heb vanaf die tijd altijd zoiets gehad als ik het geld er voor heb koop ik een olieoven. Je betaalt wat meer maar dan heb je ook echt de beste kwaliteit.”

BakkersVakWedstrijden: de top werkt met HEUFT ovens
Tijdens de jaarlijkse wedstrijd voor ambachtelijke bakkers worden brood- en banketproducten beoordeeld door een vakkundige jury. Jacco: “Wij hebben nu drie keer meegedaan met een aantal van onze producten met een mooie score. Tijdens deze vakwedstrijden zie je dat de top, zoals Bakkerij Vreugdenhil en Echte Bakker Herman Schepers, hier hoge ogen scoren. Dat overtuigde mij nog meer om met een HEUFT thermische olieoven te willen werken. Dat zijn de ovens waar zij ook mee werken.”

Bij Bakkerij de Kok wordt de HEUFT THERMO-ROLL® oven ingezet als een echte alleskunner. Het ideale ontwerp van deze HEUFT oven combineert de voordelen van een wagen- en deckoven. Hierdoor is deze uiterst geschikt als enige oven in een ambachtelijke bakkerij. Met de ICECOOL coolproofer houdt je de controle over het fermentatie- en rijsproces van het deeg. Elk type fermentatie en vochtregulering is mogelijk voor alle soorten deeg. Deze rijskast kan eenvoudig vanaf een mobiel apparaat bediend worden. Het water in het reservoir wordt zachtjes verwarmd wat zorgt voor een natuurlijke waterdamp.

Jacco de Kok: “Het hele traject van aankoop, installatie en afterservice heb ik nog nooit zo goed meegemaakt. EverBake en HEUFT zitten overal kort bovenop en als er iets niet goed is wordt het gelijk opgelost. Het bakken gaat sneller maar ik ben wel minder flexibel. Hierdoor ben ik meer chargematig gaan werken. Twee dagen per week werk ik met de steenplatenwagen en draai ik alle vloerbroden. Deze broden worden diepgevroren aan het derde kanaal geleverd die bakken het zelf nog af. Met de helft van de elektriciteit heb ik twee keer zoveel bakcapaciteit. Gaan voor kwaliteit laat zich altijd uitbetalen. Met die insteek ben ik in 2017 begonnen en met deze HEUFT oven en de ICECOOL rijskast hebben we weer een mooie upgrade gemaakt.”