Hoofdkantoor

Charles Petitweg 8, Breda

E-mail

info@everbake.nl

Bellen

+31(0)88-7300000

Over: ICECOOL coolproofer

Omschrijving: In één handeling deegstukken koelen en rijzen

Bron: NBT magazine

In één handeling deegstukken koelen en rijzen

De nieuwe ICECOOL coolproofer maakt het mogelijk om deegstukken in één handeling, in dezelfde koelunit, af te laten koelen en gelijkmatig te laten rijzen tot de volgende dag. Bij dit succesvolle koelsysteem zijn de rijsbakken dicht op elkaar gestapeld en is een volledig geautomatiseerd rijs- en koelproces mogelijk. EverBake is erkend importeur en leverancier van ICECOOL koel-, vries- en (rem)rijskasten en HEUFT ovens. Daarnaast produceert EverBake al meer dan 30 jaar bakeware voor bakkerijen over heel de wereld en ZELA spraymachines, RVS oplossingen en coatings.

GEEN VOORKOELING
Het bijzondere aan de ICECOOL coolproofer is dat er geen voorkoeling nodig is met een shocker en er wordt bespaard op handling- en energiekosten. De consistente lange fermentatie resulteert in de perfecte rijs met de gewenste aromavorming, ongeëvenaarde smaak, blijvende knapperigheid, een levendige korst en de typische glans bij het afbakken. Het slimme trayconditioneringssysteem profiteert van alle voordelen van een automatische deegconditioner en verwijdert overtollig vocht met de ITRAY-ontvochtigingsfunctie. Een positief/negatief druksysteem zorgt ervoor dat de koelfase, evenals de daaropvolgende conditionerings-, fermentatie- en tegenkoelingsfasen, absoluut gelijkmatig worden uitgevoerd, waarbij de lucht zachtjes door de zijopeningen van de plastic trays beweegt. Het resultaat zijn krokante broodjes met smaak, glans, kerving, korte bite en langdurige versheid.

SOFTSTEAM GEINSPIREERD DOOR DE NATUUR
De SOFTSTEAM verdampingsbevochtiging houdt het water net boven kamertemperatuur, waardoor het temperatuurverschil met de deegstukken tot een minimum wordt beperkt. De verdampingsunit wordt zachtjes verwarmd, waardoor een natuurlijke verdamping over een groot oppervlak ontstaat. Met deze technologie blijft de kwaliteit van de te bakken producten behouden en wordt er zeer energiezuinig gewerkt. De uitgebalanceerde vochtbalans zorgt voor een optimale deegkwaliteit, zonder vochtophopingen of plassen. Het SOFTSTEAM bevochtigingssysteem is bovendien onderhoudsvrij. Wanneer deeg te veel oppervlaktevocht of zelfs natheid ontwikkelt, is dit een ongewenst effect. Het ICECOOL-droogsysteem regelt de ontvochtiging even effectief als betrouwbaar. Het beproefde SOFTSTEAM bevochtigingssysteem van ICECOOL zorgt daarentegen voor een optimale bevochtiging.

ICECOOL vertrouwt op milieuvriendelijke koudemiddelen: het natuurlijke koudemiddel CO2 (R744) en het sterk broeikasgas reducerende koudemiddel R455A, met een GWP-waarde van slechts 146. Beide systemen zijn toekomstbestendig en hebben hun sterke punten voor verschillende eisen. Met het nieuwe koudemiddel R455A vervult ICECOOL een voortrekkersrol. De geavanceerde technologie is bewezen op basis van gescheiden koelcircuits. Koudemiddel met een laag GWP garandeert langdurige zekerheid in prijs, beschikbaarheid en bedrijfstijd. Dit koelmiddel heeft lagere investeringskosten dan een CO2-systeem.

ICECOOL richt zich op Duitse premiumkwaliteit bij de productie van koel- en rijssystemen voor de bakkerij. Innovatieve oplossingen zoals SLOWPROOFING, COOLPROOFING, PREPROOFING en het beproefde ICECOOL Hygiene Design worden aangepast aan de individuele behoeften van de klant. Hier staat energie-efficiëntie altijd centraal. Of het nu gaat om rijzen, bevochtigen, shocken of bewaren, ICECOOL garandeert een top eindproduct dat de concurrentiepositie van de klant versterkt. Elk ICECOOL systeem, of het nu op maat gemaakt is of in serie vervaardigd, bevat de expertise om een soepel proces te garanderen. Van het eerste contact tot de service voor reserveonderdelen EverBake en ICECOOL zorgen voor een persoonlijk partnerschap waarbij elke bakkerij individueel wordt ondersteund.