Hoofdkantoor

Charles Petitweg 8, Breda

E-mail

info@everbake.nl

Bellen

+31(0)88-7300000

Over: Echte Bakker Schepers

Omschrijving: Installatie nieuwe HEUFT thermische olieovens

Bron: Bakkers in Bedrijf

Roy Schepers: “We besparen straks zo’n 40% procent op de gasrekening door HEUFT ovens

Roy Schepers van Echte Bakker Schepers in Sleen heeft onlangs met zijn vader HEUFT ovens aangeschaft via EverBake. “Onze ovens waren twaalf jaar oud,” vertelt hij. “Ze waren dus nog niet aan het einde van hun levensduur, maar we vonden de ovens niet goed genoeg meer. Destijds waren de ovens nieuw voor Nederland. De ovens hebben nooit helemaal goed gefunctioneerd.

 

Ovens die snel opwarmen, afkoelen en flexibel zijn

Mijn vader was twaalf jaar geleden al gecharmeerd van HEUFT. In die tijd was het merk echter nog niet zo bekend. Mijn vader twijfelde ook over de service. Daarom koos hij destijds voor een ander merk. Onlangs hebben we alsnog De VTT rotatie oven en de VTR wagenoven van HEUFT aangeschaft. Wij waren zover, en het bedrijf ook. We hebben ons goed georiënteerd, hebben onder meer bij een andere bakker met dezelfde ovens gekeken. Dat zag er goed uit. De ovens die we hebben aangeschaft zijn olieovens. Dat betekent dat deze snel op temperatuur zijn en ook snel afkoelen Dat maakt deze ovens flexibel. Het programma is bovendien simpel, dat maakt de ovens goed te bedienen.

Besparing van 40% op de gasrekening

Bij de aanschaf speelde duurzaamheid niet echt mee, maar gezien de huidige gasprijzen ben ik blij dat deze ovens energiezuiniger zijn. We besparen straks zo’n veertig procent op de gasrekening. We hebben de ovens nu drie maanden in gebruik en zijn tevreden. Het was wel een enorme investering. Dat maakt dat je er wat langer over nadenkt. Toch was het noodzakelijk, omdat we niet verder kwamen met de andere ovens. Met de nieuwe ovens kunnen we een betere kwaliteit leveren. Daarmee kunnen we ons beter onderscheiden. Mijn vader is blij dat hij nog een aantal jaar met deze ovens kan bakken. Bovendien geeft hij mij hiermee een goede start, als ik het bedrijf later van hem overneem.”