Hoofdkantoor

Charles Petitweg 8, Breda

E-mail

info@everbake.nl

Bellen

+31(0)88-7300000

Over: ZELA 1600 invetmachine

Omschrijving: ZELA 1600: gebruiksvriendelijkere, hygiënischere en efficiëntere invetmachine

Bron: NBT magazine

ZELA 1600: gebruiksvriendelijkere, hygiënischere en efficiëntere invetmachine

ZELA is uitgegroeid tot een bekende naam in de bakkerijbranche. Al 40 jaar worden de invet- en spraymachines door ambachtelijke en industriële bakkerijen wereldwijd gebruikt. De specialist biedt een breed spectrum aan machines voor allerhande oplossingen in de bakkerij. Middels de inventieve spraytechnologie van ZELA wordt het lossingsmiddel, tijgerpapje, de gelei of chocolade met een lage druk nauwkeurig en met een gelijkmatig patroon over de bakvormen of de producten gesprayd. “ZELA blijft innoveren om op de wensen van de klant in te spelen”, aldus Nick Eversdijk. “Onze nieuwste ontwikkeling is de ZELA 1600 invetmachine voor grotere bakkerijen om verschillende maten broodkoppels in te vetten.”

De Zela 1600 is eigenlijk een geoptimaliseerde versie van het succesmodel Zela 1400. “Je kan dit zien als een upgrade”, zegt Nick. “We merken dat er vanuit de bakker vraag is naar machines die kunnen helpen bij het produceren van grotere volumes. Daarom hebben we bij het ontwerp van deze machine gekozen voor een bredere uitvoering. Daarnaast zijn bakkers meer en meer op zoek naar automatisering. De Zela 1600 bied je een automatische invetsystemen, dat gemakkelijk te bedienen is en verlichting in arbeid realiseert.”

Hygiëne
De Zela 1600 is een mobiele roestvrijstalen machine met een automatische vormtransporteur voor het invetten van brood en zoetwaren in bakvormen. De spuitunit is in breedte en hoogte verstelbaar en heeft meerdere spuitmonden, die ook in breedte en hoogte verstelbaar zijn. De vele instellingsmogelijkheden bieden flexibiliteit en garanderen een zuinig en perfect spuitpatroon. Nick: “De belangrijkste verbetering heeft te maken met het gebruikersgemak, maar ook op hygiënegebied hebben we grote stappen gezet. De hygiënestandaarden in de bakkerij liggen een stuk hoger en wij willen met onze machines de lat nog hoger leggen. De Zela 1600 is dan ook gemakkelijk en snel te reinigen. We hebben ons voor veel technieken laten inspireren door de slagerijbranche, waar de hygiëne-eisen nóg hoger zijn. Op deze manier kunnen we klanten ontzorgen.”

Gebruikersgemak
Nick had het al over het gebruikersgemak. “We hebben alle drukknoppen en -schakelaars van de machine gehaald, behalve de noodstop en aan-uit schakelaar. Al onze nieuwe machines zijn uitgerust met een HMII beeldscherm met touch screen functie. Dat zorgt voor duidelijkheid en dus gemak. Je kunt alles zo reguleren dat je op de milliseconden de spraytijd en het lossingsmiddel kunt instellen. De Zela 1600 is duurzaam en efficiënt en de softwarematige functies zorgen voor een stuk minder verneveling naast het bakblik.”

Flexibel inzetbaar
Flexibiliteit in de bakkerij is ook meer een eis dan een wens tegenwoordig. De Zela 1600 biedt juist op dat gebied uitkomst. “Met de Zela 1600 kun je als bakker veel meer varianten van koppels verwerken. We kunnen op wens van de klant de machine produceren en de Zela 1600 kun je sowieso gemakkelijk afstellen op de gewenste koppels. Daarnaast zijn er nog meer opties toe te voegen zoals een niveauschakelaar waarmee je snel het niveau van het lossingsmiddel inzichtelijk hebt.”

In de praktijk
De Zela 1600 is binnenkort ook in de praktijk te bewonderen. “Deze nieuwe machine is al afgenomen en we draaien een pilot bij een vooraanstaande bakkerij. Zij zullen als referentieklant fungeren, waardoor wij geïnteresseerden bakkers kunnen laten zien en ervaren hoe de machine in de praktijk functioneert. Dat zullen we ook snel gaan communiceren en dus roep ik iedereen op om onze social media-kanalen in de gaten te houden”, zegt Nick tot slot.


Offerte of vraag?
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vul het offerte formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.